Greetings from Samui

torstai 11. helmikuuta 2016


Haluaisin kirjoittaa aivan loistavan matkapostauksen, mutta totuushan on, että rannalla ja altaalla löhöilyä lukuun ottamatta ei paljoa tultu tehtyä. Ensimmäistä kertaa koko elämässäni vietin lomasta yli puolet ajasta hotellilla. Asiaan toki saattoi vaikuttaa se, että olen juuri tehnyt seitsemän kuukautta yli neljänkymmenen tunnin työviikkoja ja että Koh Samuilla ei ole hirveästi nähtävää. Joo no, totta voisihan kaupungin kaduilla vain kävellä ja imeä kohsamuilaista tunnelmaa itseensä, mutta rehellisesti sanottuna, ei siinäkään ole paljoa nähtävää. Tuskinpa kukaan Koh Samuille kyllä lähdekään kulttuurimatka mielessään.

Ei Koh Samui kuitenkaan ole tylsä paikka, ei todellakaan. Vaikka rannat onkin monessa paikassa täynnä hotelleita, on aitoakin elämää paljon; ulkoravintoloita, joissa syödään muovituoleilla istuen, katukojuja ja paikallisia ajelemassa ympäriinsä - joskin länsimaalaiset ja kiinalaiset mopoilla saattavatkin olla yleisempiä. Johtuu varmaan myös siitä, että taxit ovat kalliita (verrattuna muihin vastaaviin kohteisiin, ei Suomeen sentään).
   Itse lähdimme hotellialueilta kahdelle retkelle, yhdelle päivä- ja yhdelle puolenpäivän-, ja kerran Nathonin kaupunkiin, josta saimme "loistavan" ajatuksen kävellä takaisin hotellille. Meille kun painotettiin, että se olisi liian kaukana kaikella muulla kuin taxilla, joten pitihän sitä alkaa isotella. Päädyimme kävelemään polttavassa auringossa puolitoista tuntia. Joskus siis kannattaa uskoa respahenkilökuntaa, vaikka he yrittävätkin tyrkittää omia taxejaan joka väliin.

Missä yövyttiin?

  • Nikki Beach Resort Koh Samui, 4 yötä - DJ uima-altaalla, isot huoneet, ylimukava henkilökunta.. Ei yhtään valitettavaa. Hotellin ranta ei kuitenkaan ollut hyvä, joten jos aikoo yöpyä vain yhdessä hotellissa ja kaipaa meressä uimista ja rantahiekkaa varpaiden välissä, Nikki ei ehkä ole oikea valinta. Jos taas pehmeillä sängyillä altaan reunalla makoilu tropical housea kuunnellen houkuttelee... Silloin tuskin parempaa hotellia löytyy.
       Nikkin allasalueella järjestetään kaikenlaisia bileitä ja tapahtumia, itse päästiin näkemään
    Sunday Brunch, johon saapui ihmisiä muista hotelleista asti ja bileet jatkui ja jatkui ja jatkui iltaan asti. Ei ehkä rentoutumaan saapuneelle pariskunnalle sopivin aktiviteetti, mutta vierailijat näyttivät nauttivan kovasti.
       Hotellin sijainti ei ole paras mahdollinen, lentokentältä meni ainakin 45 minuuttia ja hintakin oli tuntuva, eikä hotellin lähistöllä ollut mitään hyviä ruokapaikkoja naapurihotellin Big John -ravintolaa ja Nikkin omaa ravintolaa lukuun ottamatta. Lähimpään kaupunkiin, Nathoniin, meni taxilla 15 min-25 min.
  • Melati Beach Resosrt & Spa, 3 yötä - Rentoutujan paratiisi. Hotellialue oli niin iso, että siellä liikuttiin buggie-nimisillä golf-autotyyppisillä ajoneuvoilla, joita pystyi tilata puhelimella oman huoneen ovelle. Meidän huone sijaitsi melkein respalla, eli toisella reunalla, ja me käveltiin aina ihan omin jaloin rannalle, joten ei etäisyydet todellakaan ollut liian pitkiä, 5-10min päästä päähän.
       Melatin ranta JA allas olivat molemmat loistavia, altaan vieressä oli jopa baari, jolla oli tiski allasta kohti, joten juomia pystyisi nauttia vedestä käsin. Pääaltaan lisäksi kauempana on myös vain aikuisille sallittu uima-allas, jossa voi sitten rentoutua varmasti, vaikka meidän aikana ainakaan ei hotellissa muutenkaan ollut paljoa lapsia. Tarjolla on myös huoneita, joiden pihalla on oma pieni uima-allas, joten uimisen järjestämisestä ei ainakaan tule ongelmia tässä hotellissa.
       Sijainti oli parempi kuin Nikkillä, mutta ei tässäkään ympäristössä ollut hirveästi mitään ihan välittömästi. Hotellilta oli vähän yli kilometrin matka edes päätielle, joten taxilla kyllä kaikkialle pakko mennä (tai mopolla).
  • Relax Hotel Samui, 2 yötä - Halpa ja siisti, mutta ei lähellä rantaa. Lentokenttä tosin on aika lähellä (, mutta ei sentään niin lähellä, että koneiden lentoääniä kuulisi). Huone oli tilava, eikä lattiaa peittänyt kokolattiamattokaan, mikä on tietysti plussa aina hah. Omistaja (tai ainakin se tyyppi, joka oli aina respassa) oli todella avulias ja mukava, ja länsimaalainen, joten kielimuuriakaan ei ollut.
       Parin yön yöpymistä varten hyvä, mutta koska tosiaan rantaa ei ole lähellä, eikä uima-allastakaan löydy, moni tuskin viihtyy paikassa kauaa - olettaen, että Koh Samuilta hakee auringossa löhöilyä. Mopolla tosin pääsisi ajelemaan vaikka minne, mutta pidemmän päälle ei hirveän toimiva ratkaisu. Hotelli tilaa taxeja pyynnöstä (kuten moni muukin), Central Festival ostoskeskus-alueelle meni noin 15 min ja hinta oli 8€. Kävelymatkan päässä oli sentään kaksi 7eleveniä ja Familymart.
12 kommenttia on "Greetings from Samui"
  1. Ah, teidän loma näyttää niin rentouttavalta! Mäkin haluaisin joskus reissata tuonne päin maailmaa :) Millä ootte ottanu nuo kauempaa otetut kuvat? Onks siinä vaan kännykkä ja selfiestick? Näyttää tosi hyvälaatusilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ottanu noi "selfiestick"-kuvat Goprolla (Hero4 silver edition), se on kyllä tosi hyvä kamera ja vedenkestävä myös ;) Ehkä pelkkään valokuvailuun ei kannata ostaa, mutta jos videotkin kiinnostaa niin suosittelen!

      Poista
  2. Oi voi matkakuume vaan nousee! :D oon menossa muutaman päivän päästä ite kans Samuille ja lähisaarille. En malttais oottaa :) kivoja kuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin mä luinkin sun blogista, että oot menossa jonnekin sinne. Kivaa matkaa, en kyllä yhtään pistäis pahitteeks lähtee uudestaan vaikka heti! :D

      Poista
  3. oi miten hienoja kuvia! mäkin haluan tonne... ja tosi hyvin toteutettu postaus!

    http://katilahtinen.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Oli kyllä tosi kiva paikka, suosittelen!

      Poista
  4. Oon jo pari kertaa kovasti aikonu kommentoida, että ootte tosi söpö pari! :)

    VastaaPoista
  5. Matkakuume nousi kyllä huippuunsa, törkeen upeita kuvia!! Ja kiva kun oot jaksanut kertoa aiheesta noin laajasti ja selkeesti, tosi hyvä toteutus:)

    suvimyllymaki.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Kävin kattomassa sun blogia ja pitikin heti liittyä lukijaksi kun oli niin mielenkiintoinen :)

      Poista
  6. Ihanan tutun näköistä! EI auta Thaimaan kaipuuseen niin yhtään! :D Ootte tosi söpö pari ja matka näyttää ja kuulostaa menneen ihan täydellisesti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thaimaa oli kyllä ihana paikka ja oon niin kade, että sait olla siellä niin pitkää! Kiitos ja oli kyllä ihan mahtava matka :) Pakko palata Thaimaaseen joskus.

      Poista